Top

HR ADVIES

Millennials (geboren tussen 1980 en 2000) en Generatie Z’ers (geboren na 2000) veroveren in een rap tempo de arbeidsmarkt. Deze groep nieuwe medewerkers heeft heel veel te bieden, zoals de enorme digitale voorsprong en leergierigheid.

Een nieuwe generatie

Maar tegelijkertijd neemt deze groep ook uitdagingen met zich mee. Zo zijn ze bijvoorbeeld, in vergelijking met andere generaties, veel meer vatbaar voor stress- en burn-outklachten. Daarnaast wordt de uitdaging voor werkgevers steeds groter om deze talentvolle generatie te vinden en aan zich te binden. Deze groep nieuwe medewerkers vraagt daarom om een gespecialiseerde aanpak op het gebied van HR vraagstukken.

Onderwerpen

vinden

Welke wervingskanalen zet je in om Millennials en Generatie Z’ers aan te trekken? En hoe zorg je ervoor dat deze generatie geboeid raakt en op jouw vacatures reageert? Ik help jou graag bij het optimaliseren van de arbeidsmarktcommunicatie en het werving- en selectieproces, zodat jouw organisatie zoveel mogelijk potentieel talent aantrekt.

binden

Hoe zorg je ervoor dat je als werkgever Millennials en Generatie Z’ers aan je blijft binden? De intrinsieke motivatie van deze generatie vergoot je door ontwikkelmogelijkheden, waardering en een goede werksfeer. Ik adviseer jou graag hoe je deze drie aspecten naar een hoger plan kunt tillen, zodat jij jouw medewerkers bevlogen en betrokken weet te behouden.

stresspreventie

Een medewerker met een burn-out kost een organisatie gemiddeld € 60.500. Waarom is deze jonge generatie zo vatbaar voor stress- en burnout klachten? En hoe kun je als werkgever voorkomen dat deze medewerkers opgebrand raken? Met behulp van het Twentyfour Flow-model bied ik jouw organisatie handvatten ter preventie van stress op de werkvloer.

Contact

Wil je meer weten over mijn aanbod? Of heb je behoefte aan HR advies op maat? Neem gerust contact met mij op door een mailtje te sturen naar info@twentyfourflow.nl